Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Åka cykel och moped till Lidingö

Från Stockholms Stadion kan du rulla Lidingövägen rakt fram mot Ropsten. Följ skyltarna som visar var du ska svänga av. Det blir i höjd med avfarten till finlandsfärjorna. Norra länken har inneburit att trafiken lagts om på vissa sträckor. Det gäller även cykelbanorna.

Skyltarna leder dig i alla fall fram mot Gamla Lidingöbron (från 1925). Från den 11 oktober är både gång- och cykelbanorna på nya "Lilla Lidingöbron" öppna. Den 750 meter långa bron ersätter Gamla Lidingöbron. I mitten av maj månad 2023 kommer även Lidingöbanans spårvagnar att rulla på bron. Den stora bron är endast tillåten för motortrafik och s.k. EU-mopeder. När du kommit till Lidingö är det skyltat till både norra, centrala och södra ön. Kommer man norrifrån på Roslagsvägen kan man som cyklist numera åka genom Lill-Jansskogen, på Björnnäsvägen, utan att riskera livet eftersom bilar inte längre får köra där. Fortsätt sedan på Bobergsgatan i Norra Djurgårdsstaden, genom Husarviksområdet till Ropsten.

Hyra cykel. I och med att det tidigare avtalet om hyrcyklar avslutades 2018 har det inte funnits något hyrcykelsystem i Stockholm och på Lidingö. Men ett nytt avtal har slutits vilket skulle resultera i att man från 1 april 2022 skulle kunna hyra en cykel till en låg avgift. Sammanlagt skulle 5150 hyrcyklar finnas att tillgå i stockholmsområdet. Nu har det inte blivit så. Idag finns cirka 2000 cyklar och över 100 cykelstationer. Senast den 1 april 2023 ska hela systemet vara på plats, säger leverantören "Stockholm eBikes". Länk till deras webbsida.

Sidan uppdaterades 1 mars 2023

© visitlidingo.se 2023