Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Åka cykel och moped till Lidingö

Från Stockholms Stadion kan du rulla Lidingövägen rakt fram mot Ropsten. Följ skyltarna som visar var du ska svänga av. Det blir i höjd med avfarten till finlandsfärjorna. Norra länken har inneburit att trafiken lagts om på vissa sträckor. Det gäller även cykelbanorna.

Skyltarna leder dig i alla fall fram till Gamla Lidingöbron (från 1925), som har cykelbanor. Den nya "Lilla Lidingöbron", som ska ersätta Gamla Lidingöbron, kommer bli klar för cykeltrafik under våren 2022. Den stora bron är endast tillåten för motortrafik och s.k. EU-mopeder. När du kommit till Lidingö är det skyltat till både norra, centrala och södra ön. Kommer man norrifrån på Roslagsvägen kan man som cyklist numera åka genom Lill-Jansskogen, på Björnnäsvägen, utan att riskera livet eftersom bilar inte längre får köra där. Fortsätt sedan på Bobergsgatan i Norra Djurgårdsstaden, genom Husarviksområdet till Ropsten.

Hyra cykel. I och med att det tidigare avtalet om hyrcyklar avslutades 2018 har det inte funnits något hyrcykelsystem i Stockholm och på Lidingö. Men nu har ett nytt avtal slutits vilket innebär att man från 1 april 2022 ska kunna hyra en cykel för mellan 10 kronor per timme till 149 kronor per år. Sammanlagt ska då 5 150 hyrcyklar finnas att tillgå i stockholmsområdet. Mer info kommer när det närmar sig.

Sidan uppdaterades 17 augusti 2021

© visitlidingo.se 2022