Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Föreningsgården: Höstbal

lördag 25 september - lördag 25 september

Den 25 september är det dags för en historisk bal, med stöd av Lidingö kommun. Balen äger rum i Föreningsgården i Larsberg

I balprogrammet ingår salongdanser från slutet av 1800-talet till början av 1900-talet, musikpauser och dessutom en buffé.

Det är Teatergruppen ”Sidor av det gamla albumet” som ordnar balen. Alla dansglada kommer ha möjlighet att delta, även de som inte har tidigare erfarenhet. Gruppens medlemmar kommer visa upp och hjälpa till i danserna. Balen leds på svenska.

”Sidor av det gamla albumet” är en rysk ungdomsteatergrupp som bildades för cirka 4 år sedan, och som sedan dess spelat på många olika scener i olika städer. Den 4 september hade gruppen premiär för en ny föreställning på Sagateaterns scen.

Tanken med balen är att ge allmänheten möjlighet att gå på en historisk bal med klassiska historiska baldanser, sådana som spansk vals, pas de grace, polonäs osv. Med det finns även en förhoppning att balen kan bli en slags "Lidingötradition", med exempelvis en höstbal och en vårbal varje år. 

Gästerna samlas klockan 16.30 och balen öppnas klockan 17.00. 

Klädsel:
Herrar: kostym, frack eller historisk kostym
Damer: balklänning eller kjol med blus

Adress: Larsbergstorget 9. Lidingöbanan till hållplats "Larsberg".

Entré: Vuxen - 70 kr, barn upp till 12 år - 30 kr. Entréavgiften finansierar den buffé som serveras.
Biljetter köps via www.oldalbumpages.com 

Läs mer om teatergruppen ”Sidor av det gamla albumet” på denna länk: https://sv.oldalbumpages.com/events

© visitlidingo.se 2021