Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Akademibokhandeln: Författarsamtal med Mats Lindström

19.00 onsdag 15 maj - 20.00 onsdag 15 maj

Mats Lindström har tillsammans med Fredrik Sjöshult skrivit boken ”Spaningsledaren i Rinkeby”. Mats Lindström kommer till Akademibokhandeln och berättar om boken.

Mats Lindström är spaningsledaren i Rinkeby som försökt stoppa gäng som Dödspatrullen, Shottaz, Headshotligan, Husbys hyenor och Lejonen. Han har mött över trettio unga män som dödats och sannolikt träffat fler mördare än någon annan svensk polis. Tidigt larmade han om de barnsoldater som nu drömmer om ”auran” av att vara en mördare i gängkrigen. Det här är spaningsledarens berättelse inifrån tidigare hemliga polisoperationer, om barnen som han försökt rädda och sina speciella relationer till tungt gängkriminella som han blivit ”Mats” med. År efter år har han stannat kvar i Stockholms västra förorter för att vinna i spaningsoperationer med extrema insatser – där misstag kan kosta människoliv.

Fredrik Sjöshult är journalist och har närmare 30 års erfarenhet av kriminalbevakning. Under de senaste åren har han i sin roll som reporter på Expressen följt gängkrigen nära.

Text: Bokförlaget Forum. Bokens utgivningsdag 3 maj 2024

Föranmälan krävs till författareventen.
Nytt för i vår: Vi tar 50 kronor i inträde/person. Köper du sedan den aktuella boken drar vi av 50:- på priset.
Så här löser du biljett:
- Du kan köpa din biljett direkt i kassan.
- Du kan ringa 010-744 15 00 och betala via Swish.
- Kan du inte lösa biljett på något av dessa sätt kan du FÖRANMÄLA DIG och sedan köpa biljett i samband med evenemanget.

Plats: Akademibokhandeln i Lidingö centrum

© visitlidingo.se 2024