Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Millesgården: Lena Andersons värld

onsdag 19 juni - söndag 22 september

Lena Anderson välkomnar alla till utställningen.

Lena Anderson välkomnar alla till utställningen.

Bilder från utställningen

Bilder från utställningen

Utställningen började den 19 juni och slutar den 22 september klockan 17.00.

Lena Anderson är idag en av de mest omtyckta illustratörerna och barnboksförfattare. I utställningen Lena Andersons värld får vi se allt från de första idéskisserna till de detaljrika akvarellmålningar som tryckts i böckerna. Här finns självklart Linnea men också favoriterna som Maja, Mollan, Storm- Stina, Kotten och Kanin. Kom och lyssna på sagan i Storm-Stinas hus, lär dig klockan med farbror Knut, gå på bron med Linnea hos Monet eller titta in till Maja där hon sitter i sitt växthus fyllt av tomater. Vi får också möta kvinnan bakom böckerna, se några av Lena Andersons akvareller och kolteckningar som aldrig tidigare visats inför publik.

Sedan genombrottsboken "Linnea i Målarens trädgård" har Lena Andersons målningar och berättelser fångat generationers nyfikenhet och läslust. Som en röd tråd i hennes konstnärskap finns alltid naturen, blommorna och lusten att dela med sig av kunskapen.

Lena Anderson har givit ut 46 titlar och fått både svenska och internationella utmärkelser och priser. Utställningen vänder sig till ung som gammal.

Öppettider:
Alla dagar klockan 10.00 - 17.00

© visitlidingo.se 2019