Visit Lidingö

Hem

Det här evenemanget har redan varit!

Högberga gård, konferenshuset: Projektet CerArt

tisdag 23 oktober - söndag 13 januari

Börjar: 2018-10-23 10:00 Slutar: 2019-01-13 15:00

30 konstnärer från Föreningen Lidingökonstnärer har satt konstnärliga prägel på varsin keramisk skål, under vägledning av keramikern Jacqueline Igestedt.

Ur katalogen:
Självklart är det konst, anser keramikern Jacqueline Igestedt med rötter i Frankrike. Där har keramiken som konstart en lång tradition. En skål kan vara ett bruksföremål men också ett konstnärligt objekt. Keramik är konst! Med denna devis har Jacqueline ledsagat ett trettiotal kolleger i Föreningen Lidingökonstnärer in i lerans verkstad för att de ska sätta sin personliga och konstnärliga prägel på en skål i keramik.


Projektet har pågått i olika etapper sedan sommaren 2017 och de ursprungliga prototyperna har konstnärerna successivt förvandlat och förädlat under processen. Många av konstnärerna har mött utmaningen att skapa i en helt ny form - keramikens - resultatet visar ett fint samspel mellan Jacquelines vägledning och konstnärernas kreativitet. Variationerna är många; ett potpurri av tekniker och objekt som konstnärerna vanligen arbetar med som tyg, glas, trä, måleri eller metall ger skålarna dess unika uttryck.
 
En skål för projektet!

Öppettider:
Vardagar 10 - 17, helger enligt överenskommelse.

© visitlidingo.se 2019