Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Åka cykel och moped till Lidingö

Från Stockholms Stadion kan du rulla Lidingövägen rakt fram mot Ropsten. Följ skyltarna som visar var du ska svänga av. Det blir i höjd med avfarten till finlandsfärjorna. Byggandet av Norra länken har inneburit att trafiken lagts om på vissa sträckor. Det gäller även cykelbanorna.

Skyltarna leder dig i alla fall fram till Gamla Lidingöbron (från 1925), som har cykelbanor. Den nya bron är endast tillåten för motortrafik och s.k. EU-mopeder. När du kommit till Lidingö är det skyltat till både norra, centrala och södra ön. Kommer man norrifrån på Roslagsvägen kan man som cyklist numera åka genom Lill-Jansskogen, på Björnnäsvägen, utan att riskera livet eftersom bilar inte längre får köra där. Fortsätt sedan på Bobergsgatan i Norra Djurgårdsstaden, genom Husarviksområdet till Ropsten.

OBS! Denna text kan innehålla oklarheter vad gäller uthyrning av cyklar eftersom avtalet mellan City Bikes och Stockholm stad fortfarande är oklart (juli 2020). Den som har relevanta uppgifter får gärna meddela dessa till jan@lidingosidan.se 

Mellan den 1 april och 31 oktober kan den som vill cykla på Lidingö hyra en cykel på några olika platser på ön. Uthyrare är företaget City Bikes. Men de som från våren 2019 hyr cyklar på Lidingö får inte parkera dem i Stockholm. Det beror på att Stockholms stad sagt upp kontraktet med cykeluthyraren City Bikes. Bakgrunden är en upphandlingstvist med just Stockholm. Men City Bikes har avtal som löper fram till 2022 med Lidingö, Solna och Sundbyberg. Säsongen 2019 finns City Bikes cyklar därför enbart i Solna, Sundbyberg och på Lidingö. Och från 2020 finns dessa hyrcyklar enbart i Sundbyberg.

Ingen uthyrare av cyklar finns på Lidingö.

På Lidingö fanns cyklar på Stockholmsvägen utanför Grill-In, vid Larsbergs brygga och på Larsbergsvägen, nära rondellen vid Agavägen/Larsbergsvägen.

Sidan uppdaterades 4 juli 2020

© visitlidingo.se 2021