Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Åka cykel och moped till Lidingö

Från Stockholms Stadion kan du rulla Lidingövägen rakt fram mot Ropsten. Följ skyltarna som visar var du ska svänga av. Det blir i höjd med avfarten till finlandsfärjorna. Byggandet av Norra länken har inneburit att trafiken lagts om på vissa sträckor. Det gäller även cykelbanorna.

Skyltarna leder dig i alla fall fram till Gamla Lidingöbron (från 1925), som har cykelbanor. Den nya bron är endast tillåten för motortrafik och s.k. EU-mopeder. När du kommit till Lidingö är det skyltat till både norra, centrala och södra ön. Kommer man norrifrån på Roslagsvägen ka man som cyklist numera åka genom Lill-Jansskogen, på Björnnäsvägen, utan att riskera livet eftersom bilar inte längre får köra där. Vid Gasklocksvägen kan man cykla via Hjorthagen men det är lite uppför. Åk istället den nya vägen på Bobergsgatan genom Husarviksområdet till Ropsten.

Mellan den 1 april och 31 oktober kan den som vill cykla på Lidingö hyra en cykel på fem olika platser på ön. Uthyrare är företaget City Bikes. Men de som från våren 2019 hyr cyklar på Lidingö får inte parkera dem i Stockholm. Det beror på att Stockholms stad sagt upp kontraktet med cykeluthyraren City Bikes. Bakgrunden är en upphandlingstvist med just Stockholm. Men City Bikes har avtal som löper fram till 2022 med Lidingö, Solna och Sundbyberg. Så City Bikes kommer med information inför säsongen 2019 senast den 1 april, då hyrsäsongen startar, om hur allt ska fungera och vilka priser som gäller.

 

Sidan uppdaterades 4 januari 2019

© visitlidingo.se 2019