Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Missa inte/Tips

Sidan uppdaterad 20 maj 2022

TIPS

Länk till Föreningsregistret på Lidingö finns här.

- o - o - o -

Lilla Lidingöbron håller på att byggas och kommer öppnas för gående och cyklister under våren 2022 (och för Lidingöbanan 2023). På denna sida finns stadens information + en film om arbetet förra året. Det finns också mycket intressant information, och många bilder, om brobygget på webbtidningen Lidingö Nyheter.

- o - o - o -

Lidingö stad har givit ut "Naturkartan" med massor av tips om Lidingö. Finns på denna länk.

- o - o - o -

Alla som är intresserade av vad som händer på andra sidan bron, alltså i Norra Djurgårdsstaden, kan kolla på denna länk, som handlar om de 1500 bostäder som ska byggas i etapp Kolkajen och som är inflyttningsklara runt år 2028.

Den nya "Lilla Lidingöbrons" fäste i Ropsten började byggas i maj 2020 och skulle varit klart vid årsskiftet 2021/2022. Men... Länk till Stadsutvecklingsområdet Norra Djurgårdsstaden. Artikel i tidningen Fastighetsvärlden 17 januari 2022 om det planerade kvarteret Valparaiso, vars yta halverats jämfört med tidigare planer, se denna länk. Ytterligare en artikel i Fastighetsvärlden 2 maj 2022 om vilka som tar hand om bygget i Valparaiso finns här. Om den nya stadsdelen Loudden kan man läsa på denna länk.

Här är en länk till byggprojekten i Värtahamnen. Den 10 februari 2022 påbörjades bygget i Södra Värtahamnen, se denna länk.

- o - o - o -

Se över 3200 filmer gratis. Lidingö stadsbibliotek erbjuder sina låntagare att låna strömmande film. Helt gratis och lagligt. 3200 filmer från hela världen, nyheter och klassiker, barnfilmer, kortfilmer, tv-serier, sevärda dokumentärer gratis. Det enda som behövs är ett giltigt lånekort på Lidingö stadsbibliotek och en internetuppkoppling.

Se filmerna på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Ingen app eller krånglig installation krävs. Tjänsten heter Cineasterna. Vill man se filmen på TV behövs en Google Chromecast eller Apple TV. Länk till Lidingö stadsbibliotek: https://www.cineasterna.com/sv/library/83/selected

- o - o - o -

Filmarkivet.se

Filmarkivet.se har du möjlighet att se unikt rörligt bildmaterial ur arkiven som nu tillgängliggörs på nytt; främst kort-, dokumentär-, journal- och reklamfilm, som speglar ett svenskt århundrade i förvandling och framväxten av dagens samhälle.

Filmarkivet.se är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet och Kungliga biblioteket.

Filmens första år handlade om att visa “levande bilder” och den till synes magiska förmågan att ge liv åt orörlig materia. Den första svenska filmen gjordes 1897, med titeln Konungens av Siam landstigning vid Logårdstrappan och var 20 sekunder lång... På sidan Filmarkivet.se finns även några journalfilmer från Lidingö.

- o - o - o -

© visitlidingo.se 2022