Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Missa inte/Tips

MISSA INTE

Inför flytten till stadshuset i höst har Stadsbiblioteket öppnat sitt sommarbibliotek. Under sommaren är endast en mindre del av biblioteket öppet, under perioden 15 maj till 16 augusti.

Biblioteket har då ett urval av böcker och andra medier. E-böcker och e-tidskrifter kompletterar det fysiska utbudet. Talboksavdelningen har öppet som vanligt. Det går också bra att använda bibliotekets datorer, skriva ut och kopiera.

Sommaröppet och sommarlån
Mellan 10 juni och 16 augusti gäller särskilda sommaröppettider:
Måndag–torsdag: 12–19
Fredag: 12–18
Lördag–söndag: Stängt
De böcker som lånas från 10 juni behöver inte återlämnas förrän senast 16 augusti.

I augusti stänger biblioteket
Från och med 17 augusti är biblioteket helt stängt. Därefter är biblioteket stängt tills det nya biblioteket i stadshuset öppnar i september, preliminärt den 9:e september.

- o - o - o -

TIPS

Se 2400 filmer gratis

Lidingö stadsbibliotek erbjuder sina låntagare att låna strömmande film. Helt gratis och givetvis lagligt.

Se 2400 filmer från hela världen, nyheter och klassiker, barnfilmer, kortfilmer, tv-serier, sevärda dokumentärer gratis. Det enda som behövs är ett giltigt lånekort på Lidingö stadsbibliotek och en internetuppkoppling.

Se filmerna på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Ingen app eller krånglig installation krävs. Tjänsten heter Cineasterna. Vill man se filmen på TV behövs en Google Chromecast eller Apple TV.

Länk: https://www.lidingo.se/biblioteket/bibliotek/content/nyheter/strommandefilmviabiblioteket.5.61e961a51621c8440792490.html

- o - o - o -

© visitlidingo.se 2019