Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Missa inte/Tips

Sidan uppdaterad 12 februari 2020

MISSA INTE 

Datumparkering på Lidingö från den 1 november till och med den 30 april 2020. Datumparkeringen gäller klockan 00.00 till 16.00, alla dagar. På udda datum får man inte parkera på den sida av gatan som har udda nummer, på jämna datum får man inte parkera på sidan med jämna husnummer. Datumparkeringen gäller alla dagar och överallt om ingen annan parkeringsföreskrift skyltas på plats. Exempel på annan skyltning kan vara parkeringsförbud särskilda dagar.


TIPS

Lidingö stad har givit ut kartan "Aktiv fritid 2020" med massor av tips om Lidingö. Finns på denna länk (pdf).

- o - o - o -

Alla som är intresserade av vad som händer på andra sidan bron, alltså i Norra Djurgårdsstaden, kan kolla på denna länk, som handlar om de 1500 bostäder som ska byggas på Kolkajen och som är inflyttningsklara runt år 2028. En karta över Norra Djurgårdsstaden finns på denna länk (pdf) och som kanske ger en antydan om vad som ska hända i Ropsten. Den nya Lidingöbrons fäste i Ropsten börjar byggas i maj 2020 och ska vara klart vid årsskiftet 2020/2021. Artikel i tidninmgen Fastighetsvärlden 28 januari 2020 om det planerade kvarteret Valparaiso, vars yta kommer att halveras jämfört med tidigare planer, se denna länk.

- o - o - o -

Intervjuer med företagare och fastighetsägare inom Stockby industriområde. Sammanställningen genomförd av Katarina Palmstierna på uppdrag av Lidingö stad och Lidingö Näringsliv. 31 oktober 2019. Länk till rapporten.

- o - o - o -

Se 2600 filmer gratis. Lidingö stadsbibliotek erbjuder sina låntagare att låna strömmande film. Helt gratis och lagligt. 2600 filmer från hela världen, nyheter och klassiker, barnfilmer, kortfilmer, tv-serier, sevärda dokumentärer gratis. Det enda som behövs är ett giltigt lånekort på Lidingö stadsbibliotek och en internetuppkoppling.

Se filmerna på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Ingen app eller krånglig installation krävs. Tjänsten heter Cineasterna. Vill man se filmen på TV behövs en Google Chromecast eller Apple TV. Länk: https://www.lidingo.se/biblioteket/bibliotek/content/nyheter/strommandefilmviabiblioteket.5.61e961a51621c8440792490.html

- o - o - o -

© visitlidingo.se 2020