Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Missa inte/Tips

Sidan uppdaterad 19 november 2019

MISSA INTE

Datumparkering på Lidingö från den 1 november till och med den 30 april 2020. Datumparkeringen gäller klockan 00.00 till 16.00, alla dagar. På udda datum får man inte parkera på den sida av gatan som har udda nummer, på jämna datum får man inte parkera på sidan med jämna husnummer. Datumparkeringen gäller alla dagar och överallt om ingen annan parkeringsföreskrift skyltas på plats. Exempel på annan skyltning kan vara parkeringsförbud särskilda dagar.


TIPS

Julklappsinsamling på Lidingö. Lämna julklapp under en julgran på Högberga gård. Från och med den 1 december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn, under någon av Högberga herrgårds julgranar. Den högsta mäter dryga fyra meter. Även i år blir alltså dessa granar uppsamlingsplats för julklappar till barn som annars riskerar att bli utan. Ett initiativ som blivit stor succé hos oss tre år i rad. Julklappsinsamlingen sker i nära samarbete med Lidingö Stad som ser till att julklapparna når de familjer som behöver dem. I samband med att man lämnar sin klapp bjuds det på ​julfika. 

Den som vill bidra slår in ett paket och kommer sedan och lämnar den under någon av våra granar. Man kan själv välja vad man vill ge, leksaker eller kläder i fint skick. Paketet ska ha storleken av en skokartong och på etiketten ska det stå vilken ålder klappen passar och om den är tänkt till en tjej eller kille. 

När det är fullt under granarna ser vi till att de hamnar i trygga händer och att tomten lämnar dem hos barnen i tid innan julafton. Det är ett enkelt sätt att ge ett litet bidrag som skänker stor glädje. I år ​går klapparna till nyanlända barn på Lidingö, säger personalen på Högberga gård.

- o - o - o -

Intervjuer med företagare och fastighetsägare inom Stockby industriområde. Sammanställningen genomförd av Katarina Palmstierna på uppdrag av Lidingö stad och Lidingö Näringsliv. 31 oktober 2019. Länk till rapporten.

- o - o - o -

En åtta minuter lång film om Ernst Rolf (1891-1932), som tog sitt liv genom att på julaftonen 1932 gå ner i vattnet från Mölna brygga, visas nu på SVT Play på denna länk.

- o - o - o -

Se 2600 filmer gratis. Lidingö stadsbibliotek erbjuder sina låntagare att låna strömmande film. Helt gratis och lagligt. 2600 filmer från hela världen, nyheter och klassiker, barnfilmer, kortfilmer, tv-serier, sevärda dokumentärer gratis. Det enda som behövs är ett giltigt lånekort på Lidingö stadsbibliotek och en internetuppkoppling.

Se filmerna på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Ingen app eller krånglig installation krävs. Tjänsten heter Cineasterna. Vill man se filmen på TV behövs en Google Chromecast eller Apple TV. Länk: https://www.lidingo.se/biblioteket/bibliotek/content/nyheter/strommandefilmviabiblioteket.5.61e961a51621c8440792490.html

- o - o - o -

© visitlidingo.se 2019