Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Lidingö kyrka: Musik i sommarkväll

onsdag 24 juli - onsdag 24 juli

Konserten äger rum mellan klockan 19.00 och 20.00.

Folkmusik och visor från Norge och Sverige, med Elin Therese Birkelund & Simon Stålspets

Elin Therese Birkelund och Simon Stålspets utforskar med nyfikenhet den nordiska folkmusikens olika klangvärldar. De har sedan 2017 framträtt tillsammans allt oftare i kyrkokonserter men även inom kultur i vården. Musiken har tvära kast och influenserna är många, gemensam nämnare är den traditionella nordiska folkmusiken.

Elin Therese är sångerskan som med kontraster mellan skört och kraftfullt och med stor närvaro skapar ett eget uttryck. Hennes repertoar består av både glädjefylld och vacker musik. Elin Therese har studerat svensk folksång vid Musikkonservatoriet i Falun samt svensk folksång för Gunnel Mauritzson och jazzsång för Margareta Bengtson på Lilla Akademiens folkmusikutbildning. För närvarande studerar Elin Therese norsk folksång vid Musikhögskolan i Oslo. Elin Therese skriver även sångtexter och komponerar musik.

Simon Stålspets har turnerat med olika folk- och världsmusikgrupper i över 20 länder, erhållit priser både i Sverige och utomlands t.ex. German Record Critics Award. Ett av Simons kännetecken är att han inte kan låta bli att spela på många olika instrument, vilket även konserten kommer att visa. Simon är utbildad i komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Medverkande:
Elin Therese Birkelund, sång
Simon Stålspets, mandola, gitarr, sälgflöjt, munspel, tumpiano, kohorn och sång

Entré 100 kronor. Biljetter säljs på biljettmonster.se och vid Lidingö kyrka 30 minuter före konsert. Barn och ungdom går gratis. 

© visitlidingo.se 2019