Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Lidingö Jazzklubb: Hacke Björksten och Ulf J Werre kvintett 1968*

torsdag 22 oktober - torsdag 22 oktober

Hacke Björksten på Jazzklubben. Arkivbild

Hacke Björksten på Jazzklubben. Arkivbild

Lidingö Jazzklubb börjar lite försiktigt i höst. "Oktoberevenemanget blir ett provskott". Provskottet är alltså en kväll med Hacke Björksten och Ulf J Werre kvintett 1968. Och - biljetterna måste köpas i förväg, se nedan.

Jazzklubbens vårprogram 2020 blev abrupt avbrutet efter två välbesökta konserter med Gunnar Lidberg Hot Quartet respektive Jambalaya. Tre fina evenemang fick ställas in på grund av den obehagliga pandemin – bl.a. 25-årsjubiléet, den planerade höjdpunkten med stjärnspäckade Nya Lidingösextetten.

Men i höst startar alltså Jazzklubben om, med ett bantat program på tre konserter med små orkestrar och modifierad pub i en glest möblerad Föreningsgård med forcerad ventilation.

* Nytt är att biljetterna måste köpas i förväg. Ett begränsat antal biljetter säljs i förköp på Föreningsgården från tisdag 29 september mellan klockan 14.00 och 17.00. Därefter säljs kvarvarande biljetter på torsdag 1 oktober klockan 14.00 och 17.00 och sedan kommande tisdagar och torsdagar samma tid. Som vanligt gäller kontant betalning. Bara de som har giltig biljett att släppas in på konserten.

Fungerar oktoberkonserten, vad avser publik, musik, ekonomi, blir det även en den 19 november och en den 10 december. Oktoberevenemanget blir med andra ord "ett provskott".

Tider: Musiken börjar klockan 19.00. Pub och entré öppnar en timme tidigare.

Entré: 200 kronor (150 för medlem)

Adress: Föreningsgården, Larsbergstorget 9.

© visitlidingo.se 2020