Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Larsberg: Utomhusbio

lördag 24 augusti - söndag 25 augusti

Info om varje film finns på denna sida.

24 AUG
16.00 - Diktatorn (1940)
18.30 - Tillbaka till framtiden (1985)
21.00 - Jurassic Park (1993)

25 AUG 
11.00 - Billy Elliot (2000)
13.30 - Resan till Melonia (1989)
15.30 - Fantastiska vidunder och var man hittar dem (2016)
18:00 - Å star is born (2018)

För tredje året i rad anordnar Lidingö stad och John Mattson AB filmvisning på en stor LED-skärm, med filmer för alla åldrar. Det kan bli ett avslut på sommaren som biobesökarna sent ska glömma. Visningen äger rum i parken nedanför Larsbergsvägen 10.

Filmerna, sammanlagt sju stycken, visas på en 30 kvadratmeter stor LED-skärm och det blir filmer för alla åldrar. Evenemanget vänder sig till alla som är sugna på en bioupplevelse utöver det vanliga och blir en perfekt avrundning på sommaren. Bion har lockat omkring 1 500 besökare varje år, något som arrangörerna  hoppas på även i år. 

- Utomhusbion har visat sig vara en lyckad satsning och eventet är en viktig del i vårt arbete med att skapa mötesplatser i Larsberg och våra andra bostadsområden, säger Anna Bellander, kommunikationschef på John Mattson i ett pressmeddelande. Människor möts såväl mellan husen som över generationsgränserna och det skapar trygghet och trivsel. Det är precis det vi vill uppnå med det här långsiktiga samarbetet med Lidingö stads ungdomsverksamhet.

Nytt för i år är att lidingöborna, via en omröstning på bions hemsida, kommer att kunna vara med och påverka vilka filmer som visas.

På plats kommer Pizzatrucken stå, som bakar italienska vedungspizzor, samt en biokiosk som säljer klassiskt biogodis. Längs stigarna ner till bion får besökarna dessutom beskåda en storslagen ljusinstallation.

- Utomhusbion har blivit ett av våra mest besökta arrangemang under året och därmed en självklarhet för oss att vidareutveckla. Formatet utomhusbio tilltalar en bred målgrupp, skapar en tillfällig mötesplats för lidingöborna och ger ett lyft till området Larsberg. Det är väldigt kul att vi kan satsa på detta för tredje året i rad, säger Dejan Grabus, projektledare för ungdomskultur på Lidingö stad.

Bion är gratis och programmet kommer finnas på www.biolarsberg.se

Kommunikation: Buss 221 till Larsbergsvägen, Lidingöbanan till "Larsberg".

© visitlidingo.se 2019