Visit Lidingö - Lidingös besöksportal

Hem

Elfviks gård: Marie Bergman och Lasse Englund med DNA-BAND*

onsdag 22 maj - onsdag 22 maj

Evenemanget pågår mellan klockan 19.00 och 20.30 (cirka).

På Elfviks gård, Sädesmagasinet, blir det en kväll med Marie Bergman och Lasse Englund med DNA-BAND. Marie Bergman sång, gitarr. Lasse Englund, gitarr. Lina Pasqua, sång. Fredrik Englund, percussion.

Förra året blev Marie Bergman invald i Swedish Music Hall of Fame. ​I motiveringen kan man läsa: Marie Bergman – en helt egen genre med oslagbart rekord. 

Marie Bergman är evigt inristad i musikhistorien. Hon är den första som representerat Sverige tre gånger i Eurovision Song Contest. Stort avtryck har hon även gjort med bland annat ”Ingen kommer undan politiken”. Hon har aldrig varit konventionell. Marie valde Vispop och folkton framför proggens barrikader. 

Efter Family Four golvade hon oss som singer/songwriter och guldkorn som Närma mej och Ända hit. I över 40 år har hon turnerat landet runt med sin gitarr och släppt ett tjugotal album. Ofta tillsammans med Lasse Englund. Hon fortsätter att gång på gång knocka nya lyssnare i tv och radio. Massor av trubadurpris som trängs vid sidan av Rockbjörnen och Grammisen.

Till Sädesmagasinet kommer hon med DNA-band, en smygpremiär inför sommarens turné. Det är Maries låtar – gamla och nya. Kanske en del annat också.... som “Ingen kommer undan”, en uppföljning av den gamla hitten.

Lasse Englund är en av Sveriges bästa gitarrister, med en imponerande diskografi, han har spelat med massor av kända sångare och musiker. En extra finess är att musikerna Lina och Fredrik är vuxna barn till Marie och Lasse.


Biljett: 250 kronor. Det bjuds på förfriskningar i pausen.

*Biljett måste bokas. Det går bra att preliminärboka. boka@winkir.se eller 0708 77 66 67 eller på nätet.  

Parkering finns vid busshållplatsen. Buss 204 från Ropsten till Elfvik

Arrangemanget sker i sammarbete med  Elfviks Gårds Vänförening, Elfviks Gård och Svensk  Musik och Teater   www.svenskmusikochteataer.se . Vi har inga ekonomiska stöd. Om du vill bli medlem i vänföreningen så skickar du en e-post till info@winkir.se

© visitlidingo.se 2019